- Marmara B�lgesi
- Ege B�lgesi
- Akdeniz B�lgesi
- �� Anadolu B�lgesi
- Karadeniz B�lgesi
- Do�u Anadolu B�lgesi
- G�neydo�u Anadolu B�lgesi
�� Anadolu B�lgesi T�rkiye'nin merkezinde bulunan �� Anadolu B�lgesi, 151.000 km2lik y�z�l��m�yle T�rkiye topraklar�n�n yakla��k %19'unu kaplar. B�lge Do�u Anadolu'dan sonra T�rkiye'nin ikinci b�y�k b�lgesidir. Nev�ehir, Aksaray, K�r�kkale ve K�r�ehir illeri b�t�n�yle b�lge i�inde kal�r. Di�er illerin baz� topraklar� ise Karadeniz, Akdeniz ve Do�u Anadolu b�lgelerine ta�ar.
�� Anadolu'da, tar�m ve hayvanc�l�k �nemli bir gelir kayna��d�r. T�rkiye tah�l �retiminin yakla��k ��te biri bu b�lgeye aittir. Tah�l t�rlerinden en fazla bu�day �retilir. Bu�day �retimi bak�m�ndan Konya ilk s�rada yer al�r. �kinci s�rada ise Ankara gelir. B�lgede genellikle makarna, bulgur ve irmik yap�m�na elveri�li sert bu�day yeti�tirilir. Baklagillerden en �ok fasulye ve nohut, az miktarda da mer cimek ekilir. T�rkiye'nin patetes �retiminin ��te biri yine bu b�lgede ger�ekle�ir. Sanayi bitkilerinden ise en fazla �ekerpancar� �retilmektedir. Ba�c�l�k ve meyvecilik bak�m�ndan Konya, Ankara, Ni�de, Nev�ehir ve Kayseri illeri �nemlidir.
�� Anadolu'da daha �ok orta ve k���k sanayi tesisleri bulunmaktad�r. Hal�c�l�k Kayseri, Sivas ve Konya y�relerinde yo�unla�m��t�r. B�lgenin ba�l�ca sanayi kurulu�lar� Ankara, Eski�ehir, Kayseri, Sivas, Konya, K�r�kkale ve �orum gibi merkezlerde toplanm��t�r.