- Türk Milli Eğitim Sistemi
- Eğitim Kurumları
- Okulöncesi Eğitim
- İlköğretim
- Ortaöğretim
- Özel Eğitim Okulları
- Özel Öğretim
- Yaygın Eğitim
- Halk Eğitimi
- Çıraklık Eğitimi
- Uzaktan Eğitim
- Yurtdışı Eğitim ve Teşkilatı
- Yükseköğretim
- Yükseköğretim Sistemi
- Bilim ve Araştırma
- TÜBİTAK
- Diğer Kamu AR-GE Kurumları
- AR-GE Göstergeleri
- Bilim ve Teknoloji Politikası
- Uluslararası işbirliği
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına 21 Eğitim Müşavirliği ve 18 Eğitim Ataşeliği olmak üzere toplam 39 temsilcilik aracılığı ile eğitim-öğretim hizmetleri verilmektedir. Türk Eğitim Müşavirliği, Washington, Londra, Paris, Bonn, Lahey, Brüksel, Bern, Viyana, Stockholm, Riyad, Moskova, Tiflis, Lefkoşe, Kahire, Kopenhag, Alma-Ata, Aşkabat, Bakü, Bişkek, Duşanbe, Taşkent; Türk Eğitim Ataşeliği ise NewYork, LosAngeles, Şikago, Sazburg, Essen, Frankfurt, Hannover, Karlsruhe, Nürnberg, Münster, Köln, Düsseldorf, Mainz, Stuttgart, Münih, Berlin, Hamburg, Lyon ve Sidney'de bulunmaktadır.
Yurışında öğrenim gören 798.096 Türk öğrencisi bulunmakta ve Türkiye'den gönderilen 1.025 öğretmen 24 ayrı dalda görev yapmaktadır. Ayrıca yurışındaki üniversitelerin Türkoloji kürsülerinde 44 görevli okutman bulunmaktadır. Eğitim-öğretim alanında Orta Asya Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları ile başlatılan işbirliği çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Orta Asya Cumhuriyetleri'nde 12 okul ve 6 Türkiye Türkçesi eğitim-öğretim merkezi açılmıştır. Bu kurumlarda 246 öğretmen tarafından 3.721 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. Orta Asya Cumhuriyetleri'ne tanınan kontenjanlar çerçevesinde ise ülkede halen 8.064 öğrenci öğrenim görmektedir.
Türkiye'nin 71 yabancı ülke ile eğitim, bilim ve kültür anlaşmaları bulunmakta ve bunlarla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Halen Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin Eğitim Komitesi tarafından altı proje yürütülmektedir. 1993 yılından bu yana "Avrupa Konseyi Kültürel ışbirliği Kurulu" nun programına dahil edilen "Demokrasi, ınsan Hakları ve Azınlıklar; Eğitim ve Kültürel ışbirliği" ana başlıkları altında yürütülmekte olan projelere katılım sağlanmaktadır. Bunun yanında UNESCO Kardeş Okullar Projesi ile çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik Güneydoğu Akdeniz Projesi (SEMEP) ve Globe Programı halen yürütülmekte olan diğer projelerden bazılarıdır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Eğitim Komitesi ve Eğitimde Yenilik ve Araştırma Merkezi (CERI)'nin faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.